Прибутковість інвестицій найбільших страховиків Китаю буде низькою і цього року: Fitch Ratings

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Прибутковість інвестицій китайських страховиків стала темою нового аналітичного звіту міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Згідно з звітом, за три квартали минулого року прибутковість інвестицій найбільших страховиків Китаю, акції яких котируються на фондових біржах, не досягла середніх показників за трирічний період.

Цього року, на думку Fitch, також не очікується суттєвого відновлення прибутковості інвестицій через стійко низькі процентні ставки та складні інвестиційні умови.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що чистий прибуток китайської страхової групи Sunshine Insurance Group знизився у 2023 році на 16,8% до 3,74 млрд юанів ($518,62 млн) на тлі різкого падіння інвестиційних доходів страховика.

Про падіння на 23% обсягу річного прибутку також повідомила найбільша у Китаї страхова група Ping An. Згідно з Bloomberg, «розгром фондового ринку та падіння прибутковості облігацій чинили тиск на інвестиційні доходи китайського страховика минулого року, а зміни в національній обліковій політиці посилили вплив волатильності ринку на прибуток».

Коментарі